Video

Den video-fotograferende journalisten

Video er også et spennende arbeidsfelt i JHR Produksjons hverdag. Det er flere år siden det første digitale viodeokameraet ble anskaffet. Siden har det blitt flere – og mer avanserte.

Med avansert software og kraftige datamaskiner er JHR i dag i stand til å utføre oppgaver som bare for et ti år siden var komplett umulig, med mindre man disponerte utstyr i millionklassen.

Flere opptak som i dag sendes på profesjonelle TV-stasjoner er laget i DV-format. Det samme formatet som JHR benytter. Lyden tas opp i cd-kvalitet – og vel så det.

Det ferdige, redigerte videoproduktet kan leveres på flere måter, avhengig av kundens ønske. Noen kanskje foretrekker en VSH-kassett av gammelt godt merke. Mens andre ønsker å benytte seg av mer moderne teknologi som VCD (Video Compact Disk), SVCD (Super Video Compact Disk) eller DVD (Versatile/Digital Video Disk). JHR Produksjon leverer det meste. Digitale video-opptaker også et viktig bidrag til et annet og viktig arbeidsområde for JHR Produksjon, nemlig menystyrt informasjon på CD/DVD som du kan lese mer om på et annet sted i dette web-hotellet.